МакДональдз в Україні: 15 років наполегливої праці

25.05.2012

 

 

71 заклад у 21 місті України, майже 400 тис. відвідувачів щодня, 170 млн доларів інвестицій, 1,1 млрд гривень податків у державний та місцеві бюджети країни, 7000 співробітників – такою компанія МакДональдз зустрічає 15-річчя роботи в Україні.

 

«Я вітаю наших відвідувачів та співробітників із 15-річчям компанії МакДональдз! Ми відкриваємо нові заклади, розпочинаємо нові формати бізнесу, наприклад МакКафе, кількість наших відвідувачів зростає з року в рік, а меню постійно розширюється. З такими тенденціями ми підійшли до 15-річного ювілею, і вони є яскравим підтвердженням нашого успіху та свідченням того, що компанія рухається у правильному напрямку. Переконаний, що попереду –  нове 15-річчя стабільного розвитку, основою якого стане фахова та натхненна робота злагодженої команди з 7000 наших співробітників. Щиро дякую нашим відвідувачам за те, що обирають нас!» - зазначив Іан Борден, генеральний директор «МакДональдз Юкрейн».

 

ОБСЛУГОВУВАННЯ ВІДВІДУВАЧІВ

 

Основні принципи роботи МакДональдз – це гарячі якісні страви, ввічливе та швидке обслуговування, чистота в закладах, а також  доступні ціни. Вміння поєднати ці принципи дозволяє компанії розвиватися і щороку обслуговувати більшу кількість відвідувачів – у 2011 році заклади відвідало на 10 млн гостей більше, ніж у 2010 році.

 

Перший заклад МакДональдз в Україні розпочав свою роботу 24 травня 1997 року у Києві біля станції метро «Лук’янівська» за адресою вул. Мельникова, 3. Сьогодні 71 заклад компанії МакДональдз працює у 21 місті України та обслуговує близько 400 тис. гостей щодня.

 

З 2011 року компанія активно розвиває мережу міських кав`ярень МакКафе, в яких відвідувачам пропонують широкий вибір кави преміум класу та десертів. Наразі вже працює 7 закладів МакКафе у Києві, Львові, Одесі та Дніпропетровську.

 

Паралельно із відкриттям нових закладів МакДональдз проводить оновлення інтер’єрів та екстер’єрів ресторанів, що вже працюють. Завдяки цьому заклади стають ще більш затишними та зручними для відвідувачів. До кінця року майже 60% закладів будуть мати нові фасади та інтер’єри.

 

Для забезпечення комфорту відвідувачів компанія також пропонує додаткові послуги, наприклад, безкоштовний доступ до Wi-Fi.

 

Робота В  МакДональдз

Зараз у компанії працює майже 7000 людей. 30 співробітників працюють в компанії протягом 15 років.

 

Для співробітників МакДональдз робота в компанії – це, перш за все, стабільна заробітна платня, гнучкий графік роботи, можливість навчання та кар’єрного і професійного зростання, соціальні гарантії та багато інших умов, які надають впевненості у собі та у майбутньому. МакДональдз приділяє велику увагу навчанню співробітників – щороку компанія інвестує більше 1 млн грн у професійний розвиток своїх працівників. Компанія МакДональдз вже 2 роки поспіль визнається кращим роботодавцем за результатами дослідження «Кращі роботодавці України», яке проводиться компанією Aon Hewitt (США) спільно з HR Center (м. Київ). Крім того, компанія посіла 2 місце в дослідженні «Кращі роботодавці Центральної та східної Європи» 2010/2011.

 

 

Якість СТРАВ та постачальники МакДональдз

За роки роботи МакДональдз в Україні меню розширилося більше, ніж у 3 рази – сьогодні в асортименті закладів понад 70 найменувань. У ньому представлені страви з яловичини, свинини, риби, курятини, свіжих овочів, яєць, молочних продуктів та хлібобулочних виробів. Найулюбленіший сандвіч українців чізбургер – лише з початку цього року їх було продано більше 10 млн.

 

Компанія постійно розширює меню, пропонує відвідувачам нові страви, зокрема зі свіжими овочами. Ці страви мають незмінний успіх у відвідувачів. Щомісяця заклади МакДональдз використовують близько 90т свіжих овочів для приготування різноманітних страв, зокрема салатів, ролів та сандвічів. Також користуються популярністю у гостей соки, які  входять до асортименту МакДональдз – щомісяця купують майже 245 тис. порцій соку.

 

Компанія МакДональдз пропонує відвідувачам якісні та безпечні страви, технологія приготування яких погоджена з Міністерством охорони здоров'я України. У закладах та на підприємствах постачальників впроваджена система «Аналіз ризиків та критичні контрольні точки» (НАССР), яка дає змогу контролювати процес виробництва продуктів від ферми до споживача та забезпечувати найвищу якість та безпечність продуктів, які ми пропонуємо відвідувачам. 

 

МакДональдз співпрацює з кращими українськими та світовими постачальниками, які пропонують якісні та безпечні продукти. Співпраця з українськими підприємствами завжди була одним із пріоритетів діяльності компанії. Сьогодні близько 60% товарів надаються українськими постачальниками, зокрема «Білоцерківський молочний комбінат» постачає основи для молочних десертів, «ОСІ Фуд Солюшнc Україна» - яловичі та свинячі напівфабрикати, «Іст Болт Україна» - булочки, «Слов’янський Дім» - свіжі овочі. Незважаючи на те, де вироблена продукція – в Україні чи за її межами – фахівці компанії МакДональдз та підприємств-постачальників, а також державні органи контролю здійснюють постійні перевірки безпеки продукції.

 

ІНВЕСТИЦІЇ ТА ПОДАТКИ

Компанія МакДональдз активно інвестує у власний розвиток. Так, за 15 років у розвиток мережі та інфраструктури було вкладено понад 170 млн доларів. У 2012 році компанія планує інвестувати у розвиток понад 200 млн грн.

 

За роки своєї роботи в Україні компанія сплатила понад 1,1 млрд грн податків у державний та місцеві бюджети. Тільки у 2011 році ця сума сягнула близько 300 млн грн.

 

ПІДТРИМКА СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ

Компанія МакДональдз вважає співпрацю із суспільством важливою частиною корпоративної соціальної відповідальності. За 15 років роботи компанії в Україні були самостійно організовані та підтримані різноманітні соціальні програми благодійного, спортивного та мистецького спрямування загальною сумою у 5 млн доларів. За результатами проведення акції «День Щастя в МакДональдз» з 2002 по 2011 роки компанія спрямувала понад 10 млн грн на придбання медичного обладнання різних профілів (онкологія, кардіологія, захворювання органів дихання, екстрена допомога, неонатологія та ін.)  для більше ніж 50 лікарень по всій Україні.

 

ЕКОЛОГІЧНІ ПРОЕКТИ

Компанія дбає про навколишнє середовище та екосистему і запровадила цілу низку важливих екологічних ініціатив, серед яких встановлення енергозберігаючого обладнання, переробка ламп, картону та соняшникової олії, використання пакетів, які біорозкладаються, використання кави, що сертифікована незалежною організацією Rainforest Alliance, та риби, що сертифікована Морською наглядовою радою.

 

«МакДональдз Юкрейн» є лідером у галузі ресторанів швидкого обслуговування в Україні. Перший заклад МакДональдз в Україні було відкрито 24 травня 1997 у Києві. В 21 місті України працює 71 заклад, обслуговуючи  приблизно 400 тис. відвідувачів щодня. МакДональдз – один із найбільших іноземних інвесторів в Україні: компанія вклала у розвиток мережі та інфраструктури понад 170 млн доларів. Сьогодні в компанії працює близько 7000 людей. Компанія «МакДональдз Юкрейн» визнана найкращим роботодавцем в Україні за результатами дослідження задоволеності співробітників «Кращі роботодавці України» у 2010 та 2011рр. та друге місце у рейтингу «Найкращі Роботодавці у Центральній та Східній Європі 2010/2011», яке проводилося компанією Hewitt Associates (США) спільно з HR Center (м. Київ). Для більш детальної інформації, будь ласка, відвідайте наш сайт: www.mcdonalds.ua або www.my-company.com.ua. Читайте новини компанії у соціальних мережах: http://www.facebook.com/McDonaldsUA та http://twitter.com/#!/McDonaldsUA

 

 

 

Додаткова інформація

 

Михайло Шуранов, керівник департаменту державних та громадських зв’язків

(050) 469 38 93

Mikhail.Shuranov@ua.mdc.com

 

Анастасія Зражевська, координатор департаменту

державних та громадських зв’язків

(095) 277 77 78

Anastasiya.Zrazhevskaya@ua.mcd.com

 
 Новини
31.12.2020
11.09.2021 Проєкт ЄС-МОП та Держслужба України з питань праці підтримали номінацію «Працюй безпечно» 16-го УСФР
31.12.2020
10.09.2021 Проєкт ЄС-МОП і Держслужба України з питань праці підтримали номінацію «Виходь на світло» 16-го УСФР
17.07.2017
«Рекламний Полігон»: в Одесі відбулися креативні маневри
28.11.2013
Всеукраинский проект «Три молочных продукта в день» выступил официальным партнером Девятого УСФР®
26.11.2013
В Донецке прошел первый Восточно-украинский фестиваль рекламы
17.11.2013
В Украине впервые сформирован рейтинг креативности молодых рекламистов
16.10.2013
9-й Украинский студенческий фестиваль рекламы объявляет о старте приема работ
15.09.2013
Поздравление с Днем маркетолога и рекламиста
12.08.2013
Уникальный учебник по рекламе
12.08.2013
Співпраця фахових об’єднань, ВНЗ та МОН заради впровадження в Україні сучасних освітніх та кваліфікаційних стандартів
30.04.2013
7-й Национальный фестиваль социальной рекламы: седьмой номер оказался счастливым!
30.04.2013
Мероприятия Седьмого Национального фестиваля социальной рекламы® в Харькове
15.04.2013
Интервью Евгения Ромата по вопросам социальной рекламы для радио "Голос России"
08.04.2013
7-й НФСР. Срок подачи работ продлен до 12 апреля!
02.04.2013
«Маркетинг образования и маркетинговое образование в Украине». Практик маркетинг клуб на эту тему пройдет в КНТЭУ
01.04.2013
Социальная реклама в Украине: без денег, без приоритетных тем, без координации
01.04.2013
Практический мастер-класс от Дмитрия Роденко
31.03.2013
Жюри 7-го Национального фестиваля социальной рекламы возглавил Максим Лазебник
29.03.2013
«Социальная реклама – какая она? Или Зачем нужна социальная реклама рядовому украинцу?»
28.03.2013
29 марта в 13.00. Пресс-конференция «Зачем нужна социальная реклама?»
Всі новини »